De fluisterstille geluidsisolatie van ISOGLAS

Geluidswerend glas

Geluid is een trilling. Of het nu gaat om het geluid van verkeer, uitgaansgelegenheden of mensen die langs uw pand lopen, de echte boosdoener is de lucht om ons heen. Komt deze in de juiste frequentie in beweging, dan vormen de trillende deeltjes in de lucht een doorgeefluik naar uw oor. Op het eerste gezicht lijkt deze technische uitleg misschien weinig relevant – totdat u zich realiseert dat enkel glas deze trillingen perfect doorgeeft.

Enkele beglazing biedt daardoor onvoldoende bescherming tegen geluidshinder uit uw omgeving. Geluidswerend glas levert deze bescherming wel, en zorgt voor optimale akoestische demping van storend geluid. ISOGLAS legt u graag uit hoe geluidswerend glas precies werkt.

De techniek achter geluidswerend glas

Voor goede geluidsisolatie is demping nodig – een buffer die ervoor zorgt dat de energie van het geluid afneemt. Standaard enkel glas heeft deze buffer niet, en trilt daardoor vrij goed mee met inkomend lawaai. Zo goed zelfs, dat inlichtingendiensten tijdens de Koude Oorlog belangrijke gesprekken konden afluisteren door deze trillingen te meten.

Bij geluidswerend glas worden deze trillingen deels opgevangen door een laag lucht of gas tussen twee ruiten, waardoor het geluid minder sterk doorgegeven wordt. Met gewoon dubbel glas wordt dit effect al gedeeltelijk bereikt, maar de demping is minder sterk dan bij ‘echt’ geluidswerend glas – daarbij wordt gelaagd glas met de nieuwste technieken gecombineerd om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk geluid hoorbaar overkomt.

Eenvoudige installatie, langdurige waarde

Voor situaties waar geluidsoverlast bestaat biedt dubbel glas onvoldoende bescherming. De fabricage van voorzetramen met geluidswerend glas berust daarom op meerdere principes – zowel de ruiten als de profielen worden speciaal ontworpen voor maximale geluidsisolatie.

Door daarbij te letten op de eigenschappen van de spouw kan het effect van geluidswerend glas bijzonder versterkt worden. Een voorzetraam met vacuümglas kan echter ook uitkomst bieden – zonder lucht is het doorgeven van trillingen vrijwel onmogelijk. Maar ook enkel glas kan geluidswerend gemaakt worden door speciale folies aan te brengen. Zelfs de vorm en dikte van de twee glasplaten speelt mee. De kwaliteit van geluidswerend glas is dus afhankelijk van vele factoren.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.