Het nieuws van ISOGLAS

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

De zonnige kant van een monumentaal pand

Je moet er niet aan denken. Om een monumentaal pand te kopen en/of te renoveren staan je heel wat bureaucratische hobbels te wachten. Allerlei commissies willen al te graag hun zegje doen. Maar laat je niet ontmoedigen. Er is ook een zonnige kant aan de aanschaf of renovatie van een monumentale woning.

Om te beginnen; de rente. Bewoners van rijksmonumenten kunnen bij het Nationaal Restauratiefonds terecht voor een hypotheek om het gebouw te restaureren of onderhouden. De rente die het fonds vraagt, ligt fors onder de marktrente, en is minimaal 1,5 procent.

Daar word je al blijer van, toch? Maar er zijn meer voordelige verrassingen.

Financieel voordeel bij onderhoud

Rijksmonumenten kennen nog een groot voordeel. 80 procent van de onderhoudskosten mag u aftrekken van uw bruto-inkomen. Niet alles is aftrekbaar. Stucwerk en het schilderen van de binnenkant vallen daarbuiten. Ook het pimpen van je keuken tot het niveau van een sterrenrestaurant past niet binnen deze regeling.

Maar het isoleren van je woning weer wel. Voor het uitvoeren van deze klus geldt ook nog eens het lage btw-tarief van 6 procent bij woningen ouder dan twee jaar. Ook dat klinkt een stuk aantrekkelijker dan die 21 procent. Zo zijn er dus genoeg voordelen tegenover die bureaucratische commissies.

De ultieme isolatie voor een monumentaal pand: dubbele voorzetramen

Wie aan het isoleren van een monumentaal kozijn denkt, komt al snel uit bij voorzetramen van ISOGLAS. Wie aan de haast ultieme vorm van isolatie denkt, denkt aan voorzetramen met isolatieglas HR++, geplaatst aan de binnenzijde en geschikt voor dagelijkse ventilatie. Ze passen uitstekend bij een monumentaal pand dat vaak slechts beschikt over enkel glas. In dit geval is de combinatie van bestaand glas met een nieuw voorzetraam met isolatieglas het maximaal haalbare HR++ en kan je spreken van triple-glas. Voor het isoleren kom je in aanmerking voor gemeentesubsidie. Met voorzetramen wordt het historische karakter van een pand behouden.

Voorzetramen zorgen voor een maximale warmte-isolatie en verminderen geluid van buitenaf. De slanke profielen van de dubbele voorzetramen maken dat uw monumentale pand er wat betreft esthetiek de goedkeuring van elke commissie kan wegdragen. Conclusie: een monumentaal pand, zo nadelig nog niet.

Ga je voor een monumentaal pand en wil je de kozijnen naar het hedendaagse gewenste comfort opwaarderen? Neem dan contact op met ISOGLAS.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

E-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.