U bevindt zich hier:

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Het blijft verwarrend: achterzetramen en voorzetramen

Het klinkt verwarrend: achterzetramen en voorzetramen. We merken dan ook dat er nog veel onwetendheid over deze twee termen is. Daarom leggen we het graag uit. De twee constructies lijken op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Het grootste verschil is de gebruiksvriendelijkheid en de bedienbaarheid. Daar komen we later op terug.

Waar plaats je de ramen? Achterzetramen bevestig je aan de binnengevel. Dus aan de binnenkant van het kozijn. Vanuit je huis kijk je eerst naar het achterzetraam en vervolgens naar het originele raam. Voorzetramen plaats je aan de buitengevel. Je ziet vanuit je woning eerst het originele raam en dan het voorzetraam.

Voorzet- en achterzetramen: de verschillen en overeenkomsten

Eerst kort de overeenkomsten tussen voorzet- en achterzetramen. De frames en het glas zijn gelijk. Beide ramen helpen een pand beter te isoleren. Maar waarin zitten de belangrijkste verschillen? Achterzetramen zijn bedienbaar en daardoor is dagelijkse ventilatie mogelijk. De tussenruimte, de spouw, is tevens makkelijker schoon te maken.

Voorzetramen hebben deze voordelen niet. Om condens te verwijderen tussen het voorzetraam en het originele raam moet je het voorzetraam losschroeven. Schoonmaken en ventileren zal dus niet zo makkelijk gaan als bij achterzetramen. Zij winnen het dus op gebruiksvriendelijkheid van voorzetramen.

Achterzetramen, duurzaam en ideaal voor ons cultureel erfgoed

Wat voor achterzetramen geldt, geldt ook voor voorzetramen. Beide hebben als groot pluspunt dat ze duurzamer zijn dan dubbelglas. Waar die laatste twintig jaar meedraait, gaan voorzet- en achterzetramen minstens vijftig tot honderd jaar mee. Goed voor de portemonnee.

Achterzetramen komen vooral van pas bij monumentale panden. Met achterzetramen kun je monumentale panden die slecht geïsoleerd zijn beter beschermen tegen kou en wind. Door ze aan de binnenkant te bevestigen, schaden ze niet het uiterlijk van een historisch pand. Zo blijft ons cultureel erfgoed mooi behouden.

Heb je vragen over achterzetramen? Of wil je ze kopen? Mail of bel ISOGLAS. We helpen je graag.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.