U bevindt zich hier:

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Nieuwe testen met brandwerende achterzetramen?

Eerder voerde ISOGLAS testen uit wat betreft de brandveiligheid van achterzetramen. Met succes. Deze testen leverden onze achterzetramen als enige in Nederland het keurmerk WBDBO op. Onze ramen hebben een WBDBO, de gewenste weerstand tegen branddoorslag en -overslag, van 33 minuten, de benodigde tijd dat een product geen vlammen mag doorlaten.

ISOGLAS gaat verder op de ingeslagen weg. Testten we eerst achterzetramen met een houten kozijn, momenteel toetsen we ze op een breder terrein. Centraal staat dat het gaat om de opwaardering van bestaande kozijnen. Hieraan worden brandwerende achterzetramen toegevoegd. Het oude kozijn hoeft dus niet verwijderd te worden.

Brandwerende achterzetramen, ook voor stalen kozijnen

Dat bredere terrein houdt in dat we samen met het onafhankelijke bureau Peutz dit keer testen uitvoeren op stalen kozijnen met verschillende bevestigingsmethodes. Bij een stalen kozijn gelden immers andere eisen voor de montage dan bij een ander materiaal als hout. De grootte van een schroef kan al een wereld van verschil maken.

Brandwerende achterzetramen lenen zich uitstekend voor monumentale panden. Maar doordat we ons bij de nieuwe testen richten op staal kunnen de achterzetramen ook van pas komen bij niet-monumentale panden. Aannemers, architecten en aannemers bieden hiermee extra veiligheid aan de bewoners van het pand en hun spullen.

Brandwerende achterzetramen op maat

Ook bij de deze keer geteste brandwerende achterzetramen levert ISOGLAS service op maat. We nemen aannemers en architecten werk uit handen door zelf te zorgen voor de metingen, productie, bezorging en montage. En dat alles binnen de afgesproken termijn. We dragen de verantwoordelijkheid en u loopt geen risico.

Gelet op onze eerdere testervaringen zullen we ook dit keer net zo lang doorgaan met testen, totdat ze voldoen aan de gestelde eisen. Dus houd deze site in de gaten voor meer nieuws over ons onderzoek naar brandwerende achterzetramen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met ISOGLAS.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.