Het nieuws van ISOGLAS

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Uniek in Nederland: voorzetramen en de WBDBO

Testen, testen en nog eens testen. Totdat ons doel was bereikt: brandwerende voorzetramen, die voldoen aan de wettelijke norm, de WBDBO. Ofwel: de gewenste weerstand tegen branddoorslag en -overslag. Daarmee is ISOGLAS, en dat durven we best hardop te zeggen, het enige bedrijf in Nederland dat gecertificeerde brandwerende voorzetramen levert.

Wij nemen geen genoegen met glasexperts die beweren dat het aannemelijk is dat een bepaald type glas brandwerend is. In plaats daarvan doken we met ons isolatieglas in de testkamer van het onafhankelijke bureau Peutz. Het heeft wat tijd gekost, anderhalf jaar van testen, maar dan heb je wat. Want wat bleek? Ons geteste glas zorgt voor meer brandveiligheid.

Een WBDBO van 33 minuten

Onze voorzetramen hebben een WBDBO van 33 minuten. Dit is de minimale tijd waarbinnen een bouwwerk bij brand niet in vlammen mag opgaan. Dat is dus zeker 33 minuten waarin bezittingen langer worden beschermd tegen het vuur en minstens 33 minuten dat bewoners de tijd hebben om een veilige plek te zoeken. Een enigszins geruststellende gedachte, lijkt ons.

Terug naar de anderhalf jaar in de testkamer. De kern van het onderzoek was dat de gehele constructie, dus het hele glas en andere bij voorzetramen te gebruiken materialen, getest zouden worden en niet alleen de afzonderlijke delen. Want iedere zwakke schakel kan fataal zijn en maken de voorzetramen kwetsbaarder maken voor brand.

Met de WBDBO kiest u voor veiligheid

Zulke testen en noviteiten passen geheel in het beleid van ISOGLAS. We bestaan dan weliswaar al sinds 1958, maar we zijn continu bezig met ons te vernieuwen. We schuwen innovatie niet. Niet alleen als het gaat om de WBDBO, maar ook als we kijken naar de duurzaamheid van onze producten staan we niet stil.

Of als het gaat om de geluidsisolatie van onze voor- en achterzetramen. Of bij thermische isolatie. Ook daarin zoeken we naar verbeteringen. Dus bent u architect, aannemer of horecaondernemer, met ramen die voldoen aan de WBDBO, maakt u het leven van anderen veiliger. Neem daarom contact op met ISOGLAS en kies voor veiligheid.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.