Voorzetramen glas in lood

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Voorzetramen voor glas in lood

Glas in lood spreekt altijd tot de verbeelding De prachtige vormen, klassieke uitstraling en kleureffecten hebben een unieke invloed op de beleving van een pand – zowel van buiten als vanbinnen. Glas in lood wordt dan ook universeel gezien als een van de meest waardevolle en sfeerbepalende soorten beglazing.

Alle lof ten spijt, hebben deze ramen echter ook enkele keerzijdes. Het gebruik van loodlijsten maakt de ramen kwetsbaarder dan gewone ramen – weer en wind kunnen desastreuze effecten hebben. Bovendien leidt de hoge zichtbaarheid ertoe dat glas in lood een geliefd doelwit is voor vandalen. ISOGLAS kan deze problemen gelukkig voor u oplossen. Onze voorzetramen houden uw glas- in-lood veilig en verbeteren ook de isolerende eigenschappen van uw ramen.

Glas in lood isolatie

Uw glas in lood raampartij is een kwetsbaar punt in de isolatie van uw woning. Door deze te isoleren met een voorzetraam kan er een aanzienlijke verhoging in de isolatiewaarde plaatsvinden. Een verschil dat u zeker merkt in uw comfort en energierekening.

Prijzen van glas in lood voorzetramen

Glas in lood ramen zijn prachtig om te zien, maar niet enorm praktisch vanuit isolatie bekeken. Met de voorzetramen van ISOGLAS heb je het beste van beide werelden; het mooie uiterlijk en de toegenomen veiligheid en isolatiewaarde.

De prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Bij een voorzetraam komen uiteraard de bijkomende voordelen, zoals hoger comfort en een energiebesparing. Wij helpen u graag met een vrijblijvende offerte. Zo weet u precies waar u aan toe bent, voordat u een voorzetraam laat plaatsen.

De voordelen van voorzetramen bij glas in lood

Een voorzetraam heeft vele voordelen vergeleken met dubbel glas. Daarnaast is de investering ook nog eens lager. Dit zijn de voordelen van voorzetramen op een rij:

  • Hogere isolatiewaarde van uw woning
  • Betere beveiliging tegen inbraak en diefstal
  • Voorzetramen worden geheel op maat gemaakt
  • De montage is snel en eenvoudig
  • U kunt het voorzetraam goed ventileren

Effectieve bescherming en betere isolatie

De techniek achter glas in lood is al eeuwen oud. Deze ramen worden daarom vaak gevonden in oudere panden – gebouwen die vanwege hun markante uitstraling meestal onder de Monumentenwet beschermd zijn. Vooral dit laatste zorgt ervoor dat glas in lood lastig te beschermen is. De uitstraling van een monument mag immers niet aangetast worden, wat de mogelijkheden voor het aanbrengen van nieuwe beglazing beperkt.

In dergelijke gevallen bieden voorzetramen uitkomst – het glas in lood kan dan namelijk van extra bescherming worden voorzien, zonder dat de bestaande sponning aangepast hoeft te worden. Schade door noodweer en vandalisme kan hierdoor worden voorkomen.

Verder helpen voorzetramen uw glas in lood ook beter te isoleren. Glas-in-loodramen zijn overwegend enkele beglazing – met voorzetramen krijgt uw glas in lood raam één of meerdere extra lagen, wat de thermische eigenschappen van uw glaspartijen aanzienlijk verbetert.

Hoe worden voorzetramen bij glas in lood geplaatst?

De plaatsing van voorzetramen is bij glas in lood verbonden aan enkele overwegingen – alles hangt af van het doel en de status van het pand. Wilt u de isolatie van uw pand verbeteren? Moeten de glas in lood ramen beschermd worden tegen vandalisme? Heeft het pand een monumentale status? Al deze zaken spelen een rol.

Bij monumentale panden waarbij de gevel compleet in originele staat moet blijven, kunnen voorzetramen voor glas in lood ramen aan de binnenzijde worden geplaatst. Schade van binnenuit wordt hierdoor tegengegaan, terwijl de isolatie sterk wordt verbeterd.

Mag de gevel binnen redelijke grenzen worden veranderd, dan kunnen de voorzetramen ook aan de buitenkant van het glas in lood raam gemonteerd worden. Vandalisme van buitenaf krijgt dan geen kans, terwijl de doorkijk naar buiten niet wordt gehinderd.

Glas in lood voorzetraam bevestigen

Bij het plaatsen van voorzetramen moeten de ruiten eerst worden uitgelijnd, om ervoor te zorgen dat deze zo min mogelijk opvalt. Het voorzetraam wordt namelijk op uw glas in loodraam bevestigd.

Vervolgens wordt er ventilatie aangebracht. In overleg met de specialist van ISOGLAS wordt bepaald wat de juiste methode is om dit te bewerkstelligen. Kiest u voor ISOGLAS, dan bieden wij garantie tegen condens. Komt het toch voor? Dan lossen wij dit kosteloos voor u op; wel zo fijn!

Het onderhoud van voorzetramen

Net zoals normale ramen, is het ook te adviseren om regelmatig onderhoud te plegen aan uw voorzetramen. De condens ontstaat in de tussenruimte tussen uw glas en het voorzetraam, waar de temperatuurverschillen het grootst zijn.

Wij adviseren uw voorzetraam minimaal 1 keer per jaar schoon te maken, zo houd u hem mooi schoon.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Ook voorzetramen bij glas in lood laten plaatsen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat uw investering zal zijn om de comfortabele voordelen van een voorzetraam te ervaren!

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.