Voorzetramen laten plaatsen? De voordelen, mogelijkheden en kosten

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Voorzetramen laten plaatsen? De voordelen, mogelijkheden en kosten

U denkt erover om een voorzetraam te laten installeren. Een verstandige investering voor uw woning, omdat u hiermee de isolatie en het comfort van uw woning significant verhoogt.

In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over voorzetramen, voordat u een keuze maakt om ze bij u in huis te laten installeren.

Wat is een voorzetraam?

Een voorzetraam is een afneembaar raam, wordt op het bestaande raam bevestigd. Dit heeft meerdere voordelen, bijvoorbeeld warmte-isolatie, maar ook geluidsisolatie.  Over het algemeen reduceert u het warmteverlies op deze manier met tot wel 50 procent. Daarnaast neemt geluidsoverlast af, het wordt dus stiller in huis. Een voorzetraam kan zowel voor of achter uw huidige raam worden gemonteerd.

Kan er in uw woning geen dubbel glas geplaatst worden? In deze situaties is het wel een mogelijkheid om een voorzetraam te plaatsen. De voordelen zijn voor een groot deel te vergelijken met dubbel glas. Het is een prima alternatief. Daarnaast zijn de kosten ook nog eens lager.

Voorzetramen moeten vakkundig worden geïnstalleerd, waardoor het aan te raden is om de werkzaamheden door een specialist uit te laten voeren. Het is verstandig om u te laten adviseren over de beste oplossing.

Verschil tussen achterzetraam en voorzetraam

Achterzetramen plaatst u aan de binnenkant van uw kozijn. Voorzetramen worden aan de buitenkant geplaatst. Het achterzetraam kan worden voorzien van raamkrukken voor ventilatie en reinigen van de bestaande ramen.

Voorzetramen zijn alleen voor eenvoudige toepassingen bruikbaar. Omdat de ramen aan de buitenzijde worden geplaatst is een bediening in veel gevallen niet mogelijk.  De voorzetramen worden meestal op het bestaande raam geplaatst, zodat alleen het glas wordt geïsoleerd en de functionaliteit van het raam gehandhaafd blijft.

Kortom, een achterzetraam is de meest gebruiksvriendelijke keuze, maar qua isolatie maakt het geen verschil.  Als u behoefte heeft aan geluidsreductie, dan is een achterzetraam de betere keus.

HR++ / isolatieglas in een voorzetraam

Het is mogelijk om HR++ of isolatieglas in een voorzetraam te laten plaatsen. Dit is beglazing met een zeer hoge isolatiewaarde en zorgt voor aanzienlijk meer wooncomfort. Het wordt sneller warm in huis en dat blijft het ook. Wel zo fijn!

Voorzetramen met een slanker profiel

Een voorzetraam heeft een profiel. Het uiterlijk van uw woning wordt hier niet mooier op. Het is voor sommige mensen een doorn in het oog. Daarom hebben wij ons hard ingezet om een slanker profiel te ontwikkelen. Hierdoor geniet van een u-waarde gelijk aan HR++ in meerdere gemeentes en regelmatig als algemene maatregel in heel Nederland is hiervoor subsidie verkrijgbaar.

Het plaatsen van een voorzetraam

Het is onmogelijk om dubbel glas in je kozijn te laten plaatsen, maar u wilt toch dat uw huis prima geïsoleerd is. In dat geval biedt het plaatsen van een voorzetraam de uitkomst. De kosten voor een voorzetraam bij ISOGLAS weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bij het plaatsen van een voorzetraam blijven uw bestaande kozijn en raam gewoon intact. Voorzetramen worden namelijk op de bestaande ramen bevestigd. Dit is een proces van drie simpele stappen:

Stap 1: de ruiten uitlijnen

Het is essentieel dat de voorzetramen netjes worden bevestigd op het bestaande raam. Door deze zo nauwkeurig mogelijk te plaatsen, is de voorzetruit nagenoeg onzichtbaar, maar geniet u wel van de voordelen.

Daarom is het plaatsen van een voorzetruit ook een taak voor de professional: deze meet uw kozijnen en ramen met vakkundige precisie op, voordat de ruit wordt geplaatst.

Stap 2: zorgen voor ventilatie

Laat u het voorzetraam plaatsen door ISOGLAS? Dan wordt er vakkundig ventilatie aangebracht. We bekijken uw situatie ter plaatse en passen de juiste methode toe op uw raam. Wij geven u de garantie dat er geen condensproblemen ontstaan bij montage door een monteur van ISOGLAS. Blijkt dit niet zo te zijn? Dan lossen wij dit geheel kostenvrij voor u op; een fijne gedachte.

Stap 3: het voorzetraam vastzetten

Ten slotte moet het raam worden vastgezet. De beste en meest gebruikelijke methode is door middel van een scharnier. De reden hiervoor is dat er op deze manier eenvoudig onderhoud aan de binnenkant van het glas uitgevoerd kan worden.

De mogelijkheden van voorzetramen

Een voorzetraam brengt veel mogelijkheden met zich mee. Ze worden geleverd in een aluminium profiel. Standaard hebben wij RAL 9010 en RAL 9001 in zijdeglas op voorraad. Maar alle andere kleuren of hoogglans en mat behoren tot de mogelijkheden.

Uiteraard is het mogelijk om uw voorzetraam in de gebruikelijke RAL-kleuren te krijgen, zoals wit en crème wit. Maar heeft u liever een compleet andere kleur, dan kiest u eenvoudig een andere kleur die beter past bij uw woonwens.

De kosten van een voorzetraam

De kosten van uw voorzetraam zijn met name afhankelijk van de situatie in uw huidige woning. Wat is het huidige glas dat u gebruikt? Dit heeft impact op de kosten van uw voorzetraam.

De voorzetramen kunnen daarnaast voor verschillende doelen worden ingezet. Gebruikt u deze voor warmte isolatie of wilt u met name geluidsoverlast verminderen? Voor deze situaties zijn verschillende voorzetramen met verschillende prijzen verkrijgbaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

De functies van een voorzetraam

Een voorzetraam heeft vele voordelen en functies. Daarom zetten we hieronder alle voordelen even op een rij.

  • U woont comfortabeler dan ooit tevoren

Het is een waar genot om in een goed geïsoleerde woning te verblijven. De woning wordt snel warm, blijft goed warm en heeft een zeer aangenaam klimaat.

  • Langdurig plezier van uw voorzetramen

Voorzetramen hebben een enorm lange levensduur. Sterker nog, misschien is het wel de laatste investering die u aan uw raam zult doen. Een voorzetraam gaat namelijk zo’n 50 jaar mee.

  • In vele kleuren te verkrijgen

Een voorzetraam kan gekozen worden in verschillende kleuren waardoor u zelf invloed kunt uitoefenen op het uiterlijk van uw raam.

  • Snel te monteren

De bestaande constructie blijft onaangetast bij het monteren van uw raam en de montage is snel geregeld. Daarna kunt u jarenlang genieten van de voordelen die het voorzetraam met zich meebrengt.

  • De waarde van uw woning neemt toe

Als de isolatiewaarde van uw woning toeneemt, neemt ook de waarde van uw woning toe. Als u overweegt de woning in de nadere toekomst te verkopen, dan zal dit ook bijdragen aan een hogere verkoopprijs.

Een voorzetraam is duurzaam, relatief goedkoop en zeer effectief

Bent u geïnteresseerd in het laten installeren van voorzetramen? Dit is een investering waar u geen spijt van zult krijgen. Het biedt vele praktische voordelen en kan eenvoudig worden toegevoegd aan uw bestaande glas.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat de investering is om uw woning volledig te voorzien van voorzetramen en te genieten van de vele voordelen. Wij helpen u graag!

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.