Alles wat u moet weten over brandbeveiliging

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Brandveiligheid bij gebouwen

Of het nu gaat om bewoonde objecten, kantoorpanden of andere locaties met een publieke of professionele bestemming, de brandveiligheid van gebouwen is en blijft een belangrijk onderwerp. Niet alleen voor de gebruikers, maar ook voor beheerders, aannemers, investeerders en andere partijen die bij de ontwikkeling of exploitatie van een pand betrokken zijn.

De Nederlandse wet bevat bindende voorschriften voor brandveiligheid bij gebouwen die voor commerciële doeleinden, huisvesting of openbare functies worden gebruikt. Nieuwbouwprojecten bieden vaak voldoende ruimte om deze voorschriften te volgen. Bij bestaande panden al dan niet met een monumentale status is dit echter niet vanzelfsprekend. Gelukkig bieden de brandwerende raamconstructies van ISOGLAS ruime mogelijkheden om de brandveiligheid van deze gebouwen effectief en zonder hoge kosten te verbeteren.

Monumentale gebouwen en brandveiligheid

Ramen spelen een belangrijke rol bij de brandveiligheid van gebouwen; conventionele raampartijen en kozijnen zijn bij brand immers bijzonder kwetsbaar. Onbehandeld enkel glas laat veel hitte door, waardoor vluchtroutes ontoegankelijk kunnen worden en vuur sneller kan overslaan. Oude houten kozijnen zijn daarbij meestal niet lang bestand tegen doorslag. Een brand kan hierdoor snel om zich heen grijpen.

Bij oude, monumentale panden is het echter niet toegestaan om het aanzicht van het pand te veranderen. Hierdoor is het aanpassen van de gevelconstructie, raampartijen of kozijnen ook ten behoeve van betere brandveiligheid bij deze gebouwen niet toegestaan. Wilt u aan de wettelijke voorschriften voor brandveiligheid bij gebouwen voldoen, dan zult u een andere oplossing moeten vinden. ISOGLAS heeft deze oplossing.

Onze achterzetramen worden aan de binnenzijde van het pand tegen de kozijnen gemonteerd. Hierdoor blijft het aanzicht behouden, maar realiseert u toch de gewenste brandbeveiliging.

Verhoog de brandveiligheid van uw gebouwen met ISOGLAS oplossingen

ISOGLAS begrijpt hoe belangrijk het is dat openbare en commerciële gebouwen voldoende brandveiligheid bieden. Brand brengt immers niet alleen het risico op materiële schade met zich mee; ook de gebruikers van het pand moeten veilig blijven.

Daarom heeft ISOGLAS de ProFire-serie van brandwerende achterzetramen ontwikkeld. De combinatie van hittebestendige profielen van speciale staallegering en tweezijdig brandvertragend gehard glas is gecertificeerd brandveilig en kan geplaatst worden zonder ingrijpende wijzigingen aan de gevel. De brandveiligheid van gebouwen wordt hierdoor verbeterd zonder dat het authentieke karakter van de gevel aangetast wordt.

Wilt u weten hoe u de brandveiligheid van uw gebouwen kunt verbeteren? Vraag direct een offerte aan via onze website, of neem contact op met ISOGLAS voor vragen of meer informatie!

De voordelen van brandbeveiliging

Het aanbrengen van brandbeveiliging biedt vele voordelen – de voorzetramen van ISOGLAS beschermen uw pand, bezittingen en veiligheid.
Wilt u weten hoe dit precies in zijn werk gaat, en waarvoor onze brandwerende ramen kunnen worden gebruikt? Onze specialisten vertellen u graag meer over de voordelen van onze brandbeveiliging.

Ontdek de voordelen van onze brandbeveiliging

Getest en gekeurd glas

Wilt u de gewenste weerstand tegen branddoorslag en –overslag (WBDBO) realiseren, dan moeten zowel het gebruikte glas als de constructie van het raam voldoen aan de gestelde eisen. ISOGLAS gebruikt voor brandbeveiliging uitsluitend daarvoor geschikte materialen, en kan u perfect voorlichten over de eisen op dit gebied.

Lees meer over WBDBO-gecertificeerd glas en hoe wij dit in onze producten gebruiken

Kosten

Wanneer het gaat om uw eigen veiligheid en dat van uw familie of personeel mag de prijs van uw brandbeveiliging geen barrière zijn. Daarom streeft ISOGLAS naar een combinatie van hoogwaardige, langdurige bescherming en eerlijke, concurrerende prijzen. Zo wordt effectieve beveiliging tegen brand en brandschade een stuk voordeliger en voor iedereen toegankelijk.

Lees meer over de kosten van onze brandbeveiliging

Voorbeelden van onze brandbeveiliging

Brandbeveiliging kan, afhankelijk van het doel, op vele gebieden worden ingezet. ISOGLAS biedt oplossingen voor zowel het beveiligen van de gevel als het creëren van veilige vluchtroutes binnen uw pand. Wilt u weten wat er bij ons allemaal mogelijk is? Bekijk dan de voorbeelden in ons portfolio of laat u informeren over de mogelijkheden.

Voorbeelden van onze voorzetramen ontwikkeld voor brandbeveiliging

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

E-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.