Alles wat u moet weten over brandbeveiliging

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Brandwerende kozijnen

Wanneer het gaat om de brandveiligheid van een pand zijn de ramen altijd een van de belangrijkste aandachtspunten – conventioneel glas biedt immers weinig bescherming tegen warmtestraling en is bovendien zeer kwetsbaar voor hitte. Toch is het gebruik van brandvertragend glas niet genoeg om effectieve brandpreventie te garanderen. Om de brandveiligheid uniform te verbeteren zult u ook voor brandwerende kozijnen moeten zorgen.

Bij monumentale panden lijkt dit op het eerste gezicht onmogelijk – zonder integrale aanpassingen aan de gevel kunt u immers geen brandwerende kozijnen aanleggen. Toch is er dankzij ISOGLAS nu wel degelijk een oplossing. Onze ProFire achterzetramen beschermen de gehele raamconstructie tegen brand, waardoor u zonder wijzigingen van de bestaande constructie toch brandwerende kozijnen kunt realiseren.

De kwaliteit van ISOGLAS brandwerende kozijnen

ISOGLAS heeft meer dan 60 jaar ervaring met het ontwikkelen van voorzetraamsystemen. Dankzij onze rijke geschiedenis hebben wij niet alleen veel kennis en expertise op kunnen bouwen, maar ook veel aandacht kunnen besteden aan praktische innovatie. Een van de resultaten hiervan is de ProFire-serie – duurzame, hoogwaardige achterzetramen waarmee zelfs monumentale panden van brandwerende kozijnen voorzien kunnen worden.

Onze achterzetramen bestaan uit verschillende lagen gehard brandvertragend glas en een sterk profiel van hittebestendige staallegeringen en bieden tweezijdige brandwering op de hele constructie. De achterzetramen worden aan de binnenzijde van het pand tegen het kozijn geplaatst. Hierdoor beschermt het brandwerende effect ook de kozijnen. De bestaande constructie hoeft hiervoor niet aangepast te worden.

Onze ProFire achterzetramen zijn bovendien gecertificeerd brandveilig, waardoor u aantoonbare zekerheid heeft dat uw ramen en kozijnen de brandwerende bescherming krijgen die nodig is om aan de voorwaarden van het Bouwbesluit, Gebruiksbesluit of Arbo-besluit te voldoen.

Een offerte aanvragen voor brandwerende kozijnen?

Zoekt u een effectieve manier om brandwerende kozijnen aan te brengen, zonder ingrijpend hak- of breekwerk? Bij ISOGLAS vindt u altijd een antwoord op maat. Wij kunnen voor vrijwel alle denkbare kozijnen een brandwerende oplossing implementeren die voldoet aan de wettelijke eisen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze brandwerende kozijnen? Vraag direct online een offerte aan, of neem contact op met ISOGLAS om uw wensen te bespreken. Ons team helpt u graag om de best mogelijke brandbeveiliging te realiseren.

De voordelen van brandbeveiliging

Het aanbrengen van brandbeveiliging biedt vele voordelen – de voorzetramen van ISOGLAS beschermen uw pand, bezittingen en veiligheid.
Wilt u weten hoe dit precies in zijn werk gaat, en waarvoor onze brandwerende ramen kunnen worden gebruikt? Onze specialisten vertellen u graag meer over de voordelen van onze brandbeveiliging.

Ontdek de voordelen van onze brandbeveiliging

Getest en gekeurd glas

Wilt u de gewenste weerstand tegen branddoorslag en –overslag (WBDBO) realiseren, dan moeten zowel het gebruikte glas als de constructie van het raam voldoen aan de gestelde eisen. ISOGLAS gebruikt voor brandbeveiliging uitsluitend daarvoor geschikte materialen, en kan u perfect voorlichten over de eisen op dit gebied.

Lees meer over WBDBO-gecertificeerd glas en hoe wij dit in onze producten gebruiken

Kosten

Wanneer het gaat om uw eigen veiligheid en dat van uw familie of personeel mag de prijs van uw brandbeveiliging geen barrière zijn. Daarom streeft ISOGLAS naar een combinatie van hoogwaardige, langdurige bescherming en eerlijke, concurrerende prijzen. Zo wordt effectieve beveiliging tegen brand en brandschade een stuk voordeliger en voor iedereen toegankelijk.

Lees meer over de kosten van onze brandbeveiliging

Voorbeelden van onze brandbeveiliging

Brandbeveiliging kan, afhankelijk van het doel, op vele gebieden worden ingezet. ISOGLAS biedt oplossingen voor zowel het beveiligen van de gevel als het creëren van veilige vluchtroutes binnen uw pand. Wilt u weten wat er bij ons allemaal mogelijk is? Bekijk dan de voorbeelden in ons portfolio of laat u informeren over de mogelijkheden.

Voorbeelden van onze voorzetramen ontwikkeld voor brandbeveiliging

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.