Alles wat u moet weten over constructie en kwaliteit

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Driedubbel glas

In de zoektocht naar beter, effectiever isolatieglas worden aan continu interessante nieuwe oplossingen ontwikkeld. Driedubbel glas is hier een goed voorbeeld van. Deze technologie is relatief nieuw, maar zal vanwege de superieure isolerende eigenschappen in de toekomst steeds vaker worden toegepast.

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat driedubbel glas uit drie lagen enkel glas. Net als bij dubbel glas bevindt zich tussen deze lagen stilstaande lucht of gas, wat zorgt voor een thermische buffer tussen binnen en buiten. Het achterliggende principe van dubbel glas is dus vergelijkbaar met dat van driedubbel glas. Maar wat is het verschil in prestaties? Waar zit bij driedubbel glas precies het voordeel, en waar moet u op letten?

Wat is het verschil van driedubbel glas?

In hoeverre een raam van driedubbel glas beter isoleert dan een raam van dubbel glas is voornamelijk afhankelijk van de kwaliteit van de sponning en het glas zelf. Vergelijkt men technisch hoogwaardige HR++ dubbele beglazing met driedubbel glas van matige kwaliteit, dan zullen de isolatiewaarden van de ruiten elkaar niet veel ontlopen. Is de kwaliteit van de ramen echter vergelijkbaar, dan ziet men al snel het verschil.

Om een goede vergelijking te maken is het handig om eerst te weten hoe de thermische isolatie van een raam gemeten wordt. Dit gaat via de zogeheten U-waarde – de maat voor de hoeveelheid warmte-energie die het glas doorgeeft. Voor een enkele ruit ligt deze waarde rond de 6.0, terwijl dubbel glas varieert van 2.8 (standaardvarianten) tot rond 1.0 (hoogwaardig HR++ glas). Een moderne ruit met driedubbel glas kan een U-waarde van 0.6 halen, en isoleert daarmee bijna twee keer zo goed als de beste dubbele beglazing.

Aandachtspunten bij driedubbel glas

Overweegt u driedubbel glas te nemen, dan is het dus raadzaam om goed te letten op de kwaliteit van het raam. Hoe beter deze is, des te meer verschil u zult ervaren. Toch is de isolatiewaarde niet het enige waar u op moet letten – ook andere aspecten van driedubbel glas kunnen van invloed zijn op uw keuze.

De meest voor de hand liggende is de dikte; driedubbel glas is vanzelfsprekend dikker dan dubbel glas. Dit verschil is bij voorzetramen echter minder belangrijk dan bij inbouwramen, aangezien ISOGLAS ervoor zorgt dat uw bestaande sponningen en kozijnen niet aangepast hoeven te worden.

Daarnaast houdt driedubbel glas dankzij de extra lucht- of gaslaag meer geluid tegen, wat bij geluidsoverlast een zeer waardevolle toevoeging kan zijn. Bovendien wordt condensvorming door het lagere verloop in temperatuur effectief tegengegaan – de ruit in het midden vormt een buffer voor temperaturen aan beide kanten, en elimineert daardoor condensvorming aan beide zijden van het raam.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.