Alles wat u moet weten over constructie en kwaliteit

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Dubbel glas

Inmiddels is vrijwel iedereen bekend met dubbel glas. Niet verwonderlijk, gezien het feit dat dubbele beglazing meer dan driekwart eeuw geleden voor het eerst werd ingezet. In de jaren ’30 van de 20ste eeuw ontdekte men al dat het plaatsen van een extra ruit een gunstig effect kon hebben op de thermische eigenschappen van het raam. De techniek werd hierna in rap tempo populair – in 1950 was dubbel glas al gemeengoed geworden.

Ondanks de populariteit van dit type glas zijn er echter nog veel, vaak oudere of monumentale panden over met ramen en glaspartijen die van enkel glas gemaakt zijn. Zeker in deze gevallen is dubbel glas een verstandige keuze. Maar wat zijn nu precies de redenen voor die keuze, en welke nieuwe ontwikkelingen zijn er allemaal? De glasspecialisten van ISOGLAS leggen het overzichtelijk voor u uit.

De voordelen van dubbel glas

Het achterliggende principe van dubbel glas ligt feitelijk al in de naam besloten – bij dit type beglazing bestaan de ramen uit twee glazen platen. Dit biedt een aantal prominente voordelen ten opzichte van enkel glas:

  1. Sterk verbeterde isolerende functie;
  2. Betere bescherming tegen wisselende weersomstandigheden;
  3. Stabielere temperaturen binnenshuis.

De doorgaans geringe dikte van het glas dat in ramen wordt toegepast maakt de raampartijen van een woning of pand vaak tot het zwakke punt in de isolatie. Daarnaast laat glas ook warmtestraling door – zowel van de zon, als van andere bronnen in de omgeving. Bij dubbel glas worden deze invloeden sterk verminderd, doordat er tussen de glasplaten een isolerende laag lucht of gas wordt aangebracht. Deze isolatielaag voorkomt dat thermische energie direct via de ruit wordt doorgegeven – lucht is een slechte geleider van warmte.

Ondanks deze eenvoudige technologie is dubbel glas zeer effectief; het houdt de energiekosten laag en maakt het makkelijker om een aangename temperatuur te handhaven.

Bijzondere varianten dubbel glas

Nieuwe technieken hebben ertoe geleid dat dubbel glas over de jaren flink verbeterd is. Hierbij valt te denken aan het ontwikkelen van betere sponningen en afdichtingen, het gebruiken van andere gassen met betere thermische eigenschappen en het aanbrengen van speciale coatings. Maar ook bijzondere varianten zoals HR++ glas (voorzien van een dunne, reflecterende metalen laag) en driedubbel glas (dubbel glas met een extra glasplaat) behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden. Ook ISOGLAS besteedt aan deze ontwikkelingen veel aandacht – voorzetramen met dubbel glas zijn bij ons in alle afmetingen, varianten en uitvoeringen verkrijgbaar.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.