Alles wat u moet weten over constructie en kwaliteit

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Voorzetramen voor glas in lood

Glas in lood spreekt altijd tot de verbeelding. Of het nu gaat om moderne of antieke ramen, de kunstige vormen, klassieke uitstraling en prachtige kleureffecten hebben een unieke invloed op de beleving van een pand – zowel van buiten als van binnen. Glas in lood wordt dan ook universeel gezien als een van de meest waardevolle en sfeerbepalende soorten beglazing.

Alle lof ten spijt hebben deze ramen echter ook een aantal keerzijdes. Het gebruik van loodlijsten maakt de ramen kwetsbaarder dan gewone ramen – weer en wind kunnen desastreuze effecten hebben. Bovendien leidt de hoge zichtbaarheid ertoe dat glas in lood een geliefd doelwit is voor vandalen. ISOGLAS kan deze problemen gelukkig voor u oplossen. Onze voorzetramen houden uw glas in lood moeiteloos veilig en verbeteren ook de isolerende eigenschappen van uw ramen.

Effectieve bescherming en betere isolatie

De techniek achter glas in lood is al eeuwen oud. Deze ramen worden daarom vaak gevonden in oudere panden – gebouwen die vanwege hun markante uitstraling meestal onder de Monumentenwet beschermd zijn. Vooral dit laatste zorgt ervoor dat glas in lood lastig te beschermen is. De uitstraling van een monument mag immers niet aangetast worden, wat de mogelijkheden voor het aanbrengen van nieuwe beglazing beperkt.

In dergelijke gevallen bieden voorzetramen uitkomst – het glas in lood kan dan namelijk van extra bescherming worden voorzien, zonder dat de bestaande sponning aangepast hoeft te worden. Schade door noodweer en vandalisme kan hierdoor effectief worden voorkomen.

Verder helpen voorzetramen uw glas in lood ook beter te isoleren. Glas in lood is overwegend enkele beglazing – met voorzetramen krijgt uw glas in lood één of meerdere extra lagen, wat de thermische eigenschappen van uw glaspartijen aanzienlijk verbetert.

Hoe worden voorzetramen bij glas in lood geplaatst?

De plaatsing van voorzetramen is bij glas in lood verbonden aan een aantal overwegingen – alles hangt af van het beoogde doel en de status van het pand. Wilt u de isolatie van uw pand verbeteren? Moeten de glas in lood ramen beschermd worden tegen vandalisme? Heeft het pand een monumentale status? Al deze zaken spelen een rol.

Bij monumentale panden waarbij de gevel compleet in originele staat moet blijven kunnen voorzetramen voor glas in lood aan de binnenzijde worden geplaatst. Schade van binnenuit wordt hierdoor tegengegaan, terwijl de isolatie sterk wordt verbeterd. Mag de gevel binnen redelijke grenzen worden veranderd, dan kunnen de voorzetramen ook buiten het glas in lood gemonteerd worden. Vandalisme van buitenaf krijgt dan geen kans, terwijl de doorkijk naar buiten niet wordt gehinderd.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.