Alles wat u moet weten over geluidsisolatie

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Geluidsoverlast van horeca en uitgaansgelegenheden

Nederland is een klein land. Wie wil weten hoe klein hoeft alleen maar te kijken naar onze steden – daar staan kantoren, winkels, uitgaansgelegenheden en woningen kriskras naast en door elkaar. Al deze diversiteit zorgt er natuurlijk voor dat er vrijwel altijd iets te beleven is, maar het heeft ook een keerzijde: geluidsoverlast van de horeca is steeds vaker onvermijdelijk, zeker in grote steden.

Harde muziek, luidruchtige voorbijgangers, taxi’s in de binnenstad – voor de horeca is geluidsoverlast logischerwijs te verwachten. Maar dat betekent niet dat u uw nachtrust erdoor hoeft te laten verstoren, of dat u zich overdag zou moeten hoeven ergeren. ISOGLAS heeft uitgebreide ervaring met het aanpakken van geluidsoverlast middels de ramen en kan de rust binnen uw huis of pand laten terugkeren.

 

Hoe kunt u geluidsoverlast van de horeca voorkomen?

In de drukkere gebieden van ons land staat de horeca nooit stil. Hetzelfde geldt automatisch voor geluidsoverlast. Van restaurants en cafés overdag tot clubs en kroegen ’s nachts, er is altijd wel een bron van lawaai. Voor de mensen buiten is dit prima te overzien, maar binnenshuis kan het uw concentratie, productiviteit en rust ernstig hinderen.

De verantwoordelijkheid voor het terugdringen van geluidsoverlast ligt natuurlijk ook bij de horeca zelf, maar dit is vaak niet afdoende. ISOGLAS adviseert in dergelijke gevallen de aanleg van geluidswerende beglazingdeze dempt het geluid beter dan standaard dubbele beglazing, en kan dankzij onze voorzetramen zonder aanpassing van de bestaande sponning geplaatst worden.

 

Prettiger wonen en werken met akoestisch glas

Conventionele dubbele beglazing is niet ontworpen om geluidshinder weg te nemen – het mag misschien een deel van de geluidsoverlast van nabijgelegen horeca wegnemen, toch zijn de ruiten niet berekend op hoogwaardige akoestische isolatie. Wilt u zeker weten dat u geen last heeft van drukte in de omgeving, dan is de stap naar akoestisch glas noodzakelijk.

ISOGLAS levert op maat gemaakte voorzetramen met speciaal akoestisch glas. Hiermee kan geluidsoverlast van de horeca in sommige gevallen met minimaal 90% worden teruggedrongen. Hierbij geldt dat de geluidsisolatie beter werkt naarmate de afstand tussen het bestaande en het nieuwe raam groter is. Wilt u weten hoeveel uw geluidshinder gereduceerd kan worden? De experts van ISOGLAS nemen de mogelijkheden graag met u door.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.