Bestekomschrijvingen van ISOGLAS

Bestekomschrijving

Voorzetramen zijn toe te passen aan de binnenzijde van de kozijnen, ramen en deuren, zoals op tekening aangegeven en volgens het systeem van Isoglas Haarlem B.V. met 2-lippig afdichtingsrubber.

Het aluminium randprofiel, type basic 27/basic 27 XL, in naturel geanodiseerde uitvoering, resp. gecoat in standaardkleur of in nader te bepalen Ral-kleur gemoffeld. Glasdikte bij thermisch isolerende uitvoering 4 of 5 mm floatglas, indien geluidsisolerend in 6 of 8 mm floatglas of volgens het akoestisch adviesrapport.

Alle ramen in scharnierende uitvoering en voorzover het raam geen ventilatie of spuifunctie heeft, zgn. “schoonmaaksluitingen” toepassen met RVS-bouten en messing inslagmoeren.

Bij de gangbare verticale schuiframen de achterzetramen ter hoogte van de bestaande wisseldorpel delen met behulp van een aluminium hulpprofiel, waarbij het bovenraam bovenscharnierend en het onderraam zijscharnierend wordt uitgevoerd. Indien de kozijnbreedte >1000 mm, dient als onderraam een stolpstel met raamkruksluitingen te worden toegepast.

Onze bestekteksten kunt u hier inzien.

Montage en ventilatie

De ramen te plaatsen in de dag van het kozijn, waartoe de bouwkundig aannemer de benodigde montagelatten dient aan te brengen.

Het afhangen van de ramen dient te geschieden volgens de plaatsingsvoorschriften van de fabrikant en met gebruikmaking van de door de fabrikant mee te leveren bevestigingsmiddelen.

De spouw tussen de voorzetramen en de bestaande beglazing dient ter voorkoming van mogelijke condensatie, volgens voorschrift en instructie van de fabrikant, zwak te worden geventileerd met de buitenlucht.

Door de fabrikant een garantie af te geven ten aanzien van de vormvastheid en corrosievrijheid, alsmede het hang- en sluitwerk gedurende een periode van 10 jaar.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

E-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.