Alles wat u moet weten over constructie en kwaliteit

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Waarom veiligheidsglas?

Een van de belangrijkste aspecten die ramen toevoegen aan ons leven is natuurlijk licht – het licht van de zon creëert een prettigere sfeer dan met kunstmatige lichtbronnen mogelijk is, en is bovendien gratis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat huizen en bedrijfspanden over de jaren heen steeds meer ramen hebben gekregen. Het toegenomen gebruik van gewoon glas heeft echter wel een keerzijde: het breekbare materiaal is niet alleen ideaal toegankelijk voor licht, maar biedt inbrekers en dieven ook een uitstekende manier om binnen te dringen.

Wilt u kunnen profiteren van alle voordelen die glas te bieden heeft en tegelijkertijd zeker weten dat uw bezittingen goed beschermd blijven, dan is het zaak om inbrekers niet alleen buiten de deur, maar ook buiten het raam te houden. Veiligheidsglas is speciaal voor dit doel ontwikkeld, en is verkrijgbaar in vele varianten.

Soorten veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een verzamelterm voor verschillende, gecertificeerde glassoorten die beter bestand zijn tegen inbraakpogingen dan gewoon glas. De meest bekende soorten veiligheidsglas zijn gehard glas, gelaagd glas en draadglas.

Draadglas is van deze drie het meest opvallend. Bij dit type veiligheidsglas is een metalen raamwerk in de glasplaat verweven. Draadglas is hierdoor stugger dan gewoon glas, maar kan bij breuk scherven verliezen en dus alsnog verslagen worden. Bovendien ontneemt de bedrading het zicht, waardoor het voor ramen ongeschikt is.

Gehard glas (ook wel: getemperd glas) is glas dat dankzij een speciale behandeling aanzienlijk steviger is dan conventionele beglazing. Het is wel vijf keer sterker dan onbehandeld glas van gelijke dikte, en kan daardoor zware klappen opvangen zonder direct te breken. Breekt het glas wel, dan valt het uiteen in ongevaarlijke delen. Dit voorkomt eventuele verwondingen bij breuk, maar maakt het minder geschikt als gegarandeerde beveiliging.

Worden verschillende lagen glas met elkaar of met polycarbonaat gecombineerd, dan ontstaat gelaagd glas. Dit type veiligheidsglas biedt twee grote voordelen: er komen in geval van breuk geen splinters vrij, en de ruit blijft één geheel. Slagen inbrekers er uiteindelijk in het raam te breken, dan ontstaat er alsnog geen doorgang naar binnen. Zwaardere varianten gelaagd glas kunnen zelfs kogels en bomscherven tegenhouden – meer dan voldoende om een pand te beschermen.

Toepassingen voor veiligheidsglas

Omdat veiligheidsglas de eigenschappen van conventioneel glas combineert met een aanzienlijk verhoogde versteviging kan het in vrijwel iedere situatie ingezet worden waar normaal glas ook gebruikt kan worden. ISOGLAS heeft speciale voorzetramen ontwikkeld met gelaagd veiligheidsglas. Deze ramen bieden uiterst effectieve bescherming op ieder formaat.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.