De krachtige brandbeveiliging van ISOGLAS

Brandwerend glas

Ramen en vensters hebben een groot aandeel in de brandveiligheid van een gebouw. In de praktijk blijkt conventionele beglazing vaak niet goed tegen vuur opgewassen te zijn; ruiten en kozijnen vormen een van de belangrijkste risicoplaatsen voor branddoorslag en –overslag. Het plaatsen van brandwerend glas is dan ook een bijzonder effectieve manier om de brandveiligheid van een pand te verbeteren.

Brandwerend glas alleen is echter niet genoeg – de ketting is immers net zo sterk als de zwakste schakel. Een brandvertragend kozijn zorgt ervoor dat het brandwerend glas optimaal bijdraagt aan de brandveiligheid van uw pand. Maar wat zijn nu precies uw opties wanneer het gebouw monumentale status heeft? Hoe voorkomt u hoge kosten wanneer er veel raampartijen aangepast moeten worden? De innovatieve oplossingen van ISOGLAS bieden het antwoord.

Gecertificeerde, veelzijdig inzetbare brandwering

Het aanbrengen van brandwering bij monumentale panden is niet eenvoudig. U kunt niet zomaar brandwerend glas in de bestaande kozijnen zetten, of de ramen geheel vervangen – ingrijpende wijzigingen van het gevelaanzicht zijn immers niet toegestaan. Aan de grootschalige toepassing van brandwerend glas in niet-monumentale panden zijn evenzeer praktische bezwaren verbonden. Het aanpassen van de gevelconstructie is immers niet goedkoop.

ISOGLAS heeft hiervoor echter de ideale oplossing. Onze ProFire-serie van brandwerende achterzetramen is speciaal ontwikkeld om de brandveiligheid van bestaande raampartijen en kozijnen eenvoudig en snel op het gewenste niveau te brengen. Door gelaagd, gehard brandwerend glas te combineren met hoogwaardige profielen ontstaat een ijzersterke constructie die zonder hak- of breekwerk op het kozijn aangebracht kan worden. De achterzetramen zijn daarbij getest en gecertificeerd als effectieve brandpreventie voor de gehele raamconstructie.

Benieuwd naar de mogelijkheden van brandwerend glas?

Wilt u brandwerend glas laten plaatsen en bent u op zoek naar een oplossing op maat? ISOGLAS levert graag een passende oplossing voor uw situatie. Wij kunnen de combinatie van brandwerend glas en profiel afstemmen op uw wensen en eisen, en zorgen bovendien voor professionele montage op locatie.

Zou u de mogelijkheden van ons brandwerend glas graag met een van onze professionals willen bespreken, of wilt u meer weten over onze prijzen? Neem contact op met ISOGLAS en maak een afspraak, of vraag direct een offerte aan. Ons team staat altijd voor u klaar.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.