Alles wat u moet weten over brandbeveiliging

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Brandvertragend glas

Wist u dat de raampartijen van een gebouw bij brand vaak de grootste risicoplaatsen zijn? De meeste ramen en kozijnen zijn niet bestand tegen de intense energie die bij vuur vrijkomt; onbehandelde ruiten laten warmtestraling onverhinderd door en breken doorgaans snel bij directe blootstelling aan hoge temperaturen. Hierdoor kan de brand doorslaan voordat de gebruikers of bewoners van het pand zichzelf in veiligheid hebben gebracht – een onacceptabel risico.

Brandvertragend glas beperkt het risico op door- of overslag en zorgt ervoor dat vluchtroutes langer begaanbaar blijven. Hiervoor moet de constructie rondom het brandvertragend glas natuurlijk wel van vergelijkbare kwaliteit zijn. Het aanpassen van kozijnen kan bij panden met veel ramen echter een kostbare aangelegenheid zijn, terwijl het bij de meeste monumentale panden überhaupt niet is toegestaan. Wilt u in dergelijke situaties toch voor een gunstige prijs effectieve brandpreventie realiseren? Dan is het brandvertragend glas van ISOGLAS de ideale keuze.

Bewezen effectieve brandwering

ISOGLAS heeft speciale achterzetramen ontwikkeld waarmee uw brandpreventie zonder ingrijpende wijzigingen in de constructie of uitstraling van uw pand op het juiste niveau gebracht kan worden. De achterzetramen bestaan uit hoogwaardig brandvertragend glas en hittebestendige profielen van speciale staallegering die aan de binnenzijde op het kozijn worden gemonteerd. Dit heeft enkele belangrijke voordelen:

  • —  Het brandvertragend glas kan probleemloos in monumentale panden worden geplaatst;
  • —  De achterzetramen bieden aanvullende warmte- en geluidsisolatie;
  • —  De stevige constructie draagt bij aan inbraakpreventie;
  • —  Het gebruik van voorzetramen met brandvertragend glas is voordeliger dan gevelrenovatie.

De achterzetramen van de ProFire-serie zijn bovendien getest en gecertificeerd door een gerenommeerde keuringsinstantie als effectieve brandbeveiliging. Dankzij de unieke combinatie van brandvertragend glas en profielen is niet alleen het raam, maar ook de gehele raamconstructie beter bestand tegen brand.

Op zoek naar betrouwbaar brandvertragend glas?

Zoekt u een betrouwbare, effectieve manier om de brandveiligheid van bestaande raampartijen effectief te verbeteren? Bent u verantwoordelijk voor het renoveren, beheren of exploiteren van een monumentaal pand en wilt u brandvertragend glas laten plaatsen om de gebruikers van het gebouw te beschermen?

Bij ISOGLAS vindt u altijd een oplossing op maat. Wij werken graag met u samen om ervoor te zorgen dat ons brandvertragend glas optimaal aansluit op uw wensen en eisen. Neem contact op met ons team om de mogelijkheden te bespreken, of vraag direct online een offerte aan om te zien hoe voordelig brandvertragend glas in uw specifieke situatie kan zijn!

De voordelen van brandbeveiliging

Het aanbrengen van brandbeveiliging biedt vele voordelen – de voorzetramen van ISOGLAS beschermen uw pand, bezittingen en veiligheid.
Wilt u weten hoe dit precies in zijn werk gaat, en waarvoor onze brandwerende ramen kunnen worden gebruikt? Onze specialisten vertellen u graag meer over de voordelen van onze brandbeveiliging.

Ontdek de voordelen van onze brandbeveiliging

Getest en gekeurd glas

Wilt u de gewenste weerstand tegen branddoorslag en –overslag (WBDBO) realiseren, dan moeten zowel het gebruikte glas als de constructie van het raam voldoen aan de gestelde eisen. ISOGLAS gebruikt voor brandbeveiliging uitsluitend daarvoor geschikte materialen, en kan u perfect voorlichten over de eisen op dit gebied.

Lees meer over WBDBO-gecertificeerd glas en hoe wij dit in onze producten gebruiken

Kosten

Wanneer het gaat om uw eigen veiligheid en dat van uw familie of personeel mag de prijs van uw brandbeveiliging geen barrière zijn. Daarom streeft ISOGLAS naar een combinatie van hoogwaardige, langdurige bescherming en eerlijke, concurrerende prijzen. Zo wordt effectieve beveiliging tegen brand en brandschade een stuk voordeliger en voor iedereen toegankelijk.

Lees meer over de kosten van onze brandbeveiliging

Voorbeelden van onze brandbeveiliging

Brandbeveiliging kan, afhankelijk van het doel, op vele gebieden worden ingezet. ISOGLAS biedt oplossingen voor zowel het beveiligen van de gevel als het creëren van veilige vluchtroutes binnen uw pand. Wilt u weten wat er bij ons allemaal mogelijk is? Bekijk dan de voorbeelden in ons portfolio of laat u informeren over de mogelijkheden.

Voorbeelden van onze voorzetramen ontwikkeld voor brandbeveiliging

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

E-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.