De doeltreffende warmte-isolatie van ISOGLAS

Wat zijn voorzetramen nu eigenlijk?

Een extra raam dat voor of achter uw bestaande ramen gemonteerd wordt, zonder aanpassing van de bestaande kozijnen of het aanzicht van uw pand. Dat is de simpelste manier om uit te leggen wat voorzetramen zijn. Maar deze uitleg laat niet zien wat goede voorzetramen nu zo waardevol maakt. Daarom zijn we bij ISOGLAS liever iets vollediger, zodat u echt begrijpt waar de kwaliteit op berust.

Voorzetramen bestaan grof gezegd uit drie delen: het glas, het profiel waar het glas in geplaatst is en de montagepunten van het profiel. Deze onderdelen vormen samen een voorzetraamsysteem. Het is dus van groot belang dat glas, profiel, verbinding en montage allemaal van topkwaliteit zijn. ISOGLAS heeft hiervoor een unieke oplossing ontwikkeld. De geschroefde hoekverbindingen van traditionele voorzetramen zijn normaal het zwakste punt. Daarom worden onze verbindingen juist geperst. Er komt hierdoor nooit speling in onze voorzetramen en ze gaan letterlijk een leven lang mee.

Hoe werkt warmte-isolatie met voorzetramen?

Enkel glas laat makkelijk warmte door. Voorzetramen worden op de kozijnen gemonteerd, waardoor er een isolerende luchtlaag ontstaat tussen de bestaande raampartij en het voorzetraam. De werking hiervan is vergelijkbaar met dubbel glas: de luchtlaag vormt een barrière die voorkomt dat warmte door het raam binnendringt of ontsnapt.

De effectiviteit van de warmte-isolatie is afhankelijk van het glas waarmee de voorzetramen gemaakt zijn. HR++ glas heeft een speciale reflecterende coating die de isolatiewaarde van uw voorzetramen nog verder vergroot. U kunt zelfs kiezen om voorzetramen met dubbel glas te installeren. Hierdoor ontstaan er twee isolerende luchtlagen en worden de voordelen van isolatie sterk vergroot.

Wat zijn achterzetramen?

Het verschil tussen voorzetramen en achterzetramen is niet altijd duidelijk. De termen worden vaak op een verwarrende manier gebruikt, waardoor veel consumenten niet begrijpen welke oplossing ze nu eigenlijk nodig hebben. ISOGLAS wil deze verwarring graag eens en voor altijd wegnemen.

Voorzetramen worden altijd aan de buitenzijde van het pand geplaatst. Achterzetramen komen altijd aan de binnenzijde. Beide oplossingen worden op de bestaande kozijnen geplaatst, dus er komt geen hak- en breekwerk bij kijken. En voor- en achterzetramen zijn technisch gezien volledig gelijkwaardig. Er is dus geen verschil van kwaliteit of functie – de isolatie is in beide gevallen hetzelfde. Wel is het zo dat achterzetramen beter geschikt zijn voor monumenten, omdat ze het aanzicht niet aantasten.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.