Slot Zeist

Slot Zeist, we gaan ver terug in de tijd. In 1632 werd Willem Adriaan geboren als kleinzoon van prins Maurits. Als graaf van Nassau Odijk bekend als bouwer van het slot. In 1677 is begonnen met de bouw van het slot en is in 1686 voltooid.

In de loop der tijden hebben de verschillende eigenaren Slot Zeist aangepast naar eigen behoeften. In de jaren zestig is het Slot ingrijpend gerestaureerd onder leiding van Baron van Asbeck, de inrichting en decoratie werd uitgevoerd door Jan Ruys. Beide waren zeer bekend met de restauratie van kastelen en koninklijke huizen.

Uiteindelijk heeft men eind 2005 besloten om Slot Zeist opnieuw aan te passen aan de huidige eisen op gebied van techniek en veiligheid. Uiteraard moest daarbij de structuur en het aanzien van het slot bij de renovatie gerespecteerd worden.

Begin januari 2006 is de renovatie begonnen welke één jaar heeft geduurd. Een groot deel van de renovatie betrof het onzichtbaar aanbrengen van installaties en vervangingen van aanwezige onderdelen. De zichtbare resultaten zijn de historische kleurstellingen van de wandschilderingen, het binnenschilderwerk en werkzaamheden aan het antieke meubilair.

Isoglas heeft in de verschillende zalen onder andere in de spiegelzaal en de blauwe zaal achterzetramen gemonteerd. De ramen zijn geheel op kleur aangepast aan het barokke interieur en gaan hierdoor in het geheel op.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.