Alles wat u moet weten over raambeveiliging

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Inbraakwerend glas

Hoe houdt u uw pand en waardevolle bezittingen veilig? Beveiligingssystemen worden steeds geavanceerder, maar ook inbrekers gaan met hun tijd mee. Deze constante wapenwedloop heeft veel innovaties op gebied van beveiliging met zich meegebracht. Maar één factor ziet men nog vaak over het hoofd: de ramen. Glas is traditioneel altijd de zwakke punten van inbraakpreventie geweest – voor een snelle, gerichte kraak blijkt een hamer ook tegenwoordig vaak nog prima te volstaan. Tenzij uw voorzetramen natuurlijk uitgevoerd zijn in inbraakwerend glas.

Hoe werkt inbraakwerend glas?

De meeste dieven zijn uiteindelijk ‘gelegenheidsdieven’ – hoe slim of goed voorbereid ze ook zijn, inbrekers geven over het algemeen de voorkeur aan een makkelijk doelwit. Het motto is “snel erin, snel eruit”, en een pand met conventionele beglazing is daardoor zeer aantrekkelijk. Onbeschermd glas is immers eenvoudig kapot te krijgen. Tegen de tijd dat er alarm wordt geslagen is de inbreker allang verdwenen – als er al iemand op het gerinkel reageert.

Inbraakwerend glas maakt dit type kraak feitelijk onmogelijk. Door slim gebruik te maken van moderne technieken biedt deze glassoort een perfecte combinatie van materiaaleigenschappen: inbraakwerend glas is sterk, breuk- en splintervast en elastisch genoeg om de hardste klappen op te kunnen vangen. Om dit te bereiken wordt gehard glas wordt voorzien van een speciale coating en een laag polycarbonaat. Door deze gelaagde structuur vormt het glas een ondoordringbaar schild dat tegen iedere doorbraakpoging opgewassen is.

Varianten inbraakwerend glas

Zoals bij alle glassoorten bestaan er veel verschillende typen inbraakwerend glas. Welk soort u kiest is dan ook afhankelijk van uw situatie en de toepassing die u voor ogen heeft. Wilt u een pand beveiligen, dan zijn voorzetramen met polycarbonaat een uitstekende oplossing – het kunststof biedt bescherming tegen de zwaarste klappen, terwijl uw bestaande sponning niet aangepast hoeft te worden. Maar ook gepantserd glas behoort tot de mogelijkheden. Hiermee kunnen zelfs ramkraken worden vertraagd of voorkomen.

ISOGLAS weet hoe belangrijk goede beveiliging is. Daarom bieden wij een ruime selectie van oplossingen voor glasbeveiliging, waarbij gebruikmaken van inbraakwerend glas, kunststof of een combinatie van beide. Zo voldoet uw inbraakpreventie altijd aan de juiste norm, en weet u zeker dat uw huis of pand optimaal beschermd is tegen ongewenste aandacht.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.