Alles wat u moet weten over brandbeveiliging

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Brandwerende deuren

Brand – het is de nachtmerrie van iedere huizenbezitter en bedrijfseigenaar. Vuur grijpt na doorslag binnenshuis snel om zich heen en kan een pand binnen korte tijd compleet verwoesten. Om de veiligheid van bewoners of werknemers bij brand te kunnen waarborgen is goede brandpreventie dus noodzakelijk. Hierbij gaat het niet alleen om het vertragen van door- of overslag, maar ook om het creëren van veilige vluchtroutes – mensen die in het pand wonen of werken moeten voldoende tijd hebben om aan de vlammen te ontsnappen.

Niet alleen brandwerend glas, maar ook brandwerende deuren zijn op dit gebied praktisch onmisbaar. ISOGLAS heeft zich gespecialiseerd in beglazing voor brandwering, en heeft verschillende mogelijkheden voor brandwerende deuren in het assortiment.

Hoe wordt glas bij brandwerende deuren gebruikt?

Brandwerende deuren werden vroeger vanwege technische beperkingen uitsluitend van metaal en brandvertragende materialen gemaakt. Tegenwoordig is de techniek een stuk verder – door nieuwe ontwikkelingen kan in brandwerende deuren nu ook glas worden verwerkt.

Het gebruik van hittebestendig glas in brandwerende deuren heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats biedt het effectieve bescherming – brandwerend glas houdt niet alleen het vuur tegen, maar kan ook warmtestraling verminderen of zelfs compleet tegenhouden. Daarnaast geeft het betrokkenen ook beter zicht op het vuur. Zo wordt voorkomen dat men tijdens het vluchten de verkeerde deur opent en er een backdraft of flashover optreedt.

De beglazing van brandwerende deuren wordt altijd afgestemd op de wettelijke eisen en de functie van de deur. Dit zorgt ervoor dat deur en glas een ‘gelijke’ barrière vormen – geen van beiden zal dus binnen de gegarandeerde effectieve periode falen.

Toepassingen van brandwerende deuren

De installatie van brandwerende deuren hangt af van het beoogde resultaat. Om overslag van brand te voorkomen kunnen brandwerende deuren bij de ingangen van het pand gecombineerd worden met brandveilige beglazing en andere preventiemaatregelen. Brand in een belendend pand zal hierdoor minder snel overslaan, en hulpdiensten krijgen meer tijd om de situatie onder controle te brengen.

Ook kan men kiezen om brandwerende deuren te installeren op strategische plaatsen binnen het pand. Slaat het vuur over, dan vormen de deuren een brandvertragende buffer. Op deze manier kunnen veilige compartimenten en vluchtroutes gerealiseerd worden die bij brand langer begaanbaar blijven.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.