Alles wat u moet weten over onderhoud

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Achterzetramen van ISOGLAS

Heeft uw pand een monumentale status? Afhankelijk van de geldende beperkingen kan aan deze status de eis verbonden zijn dat het aangezicht van het pand niet veranderd mag worden. In de praktijk betekent dit vaak dat het installeren van voorzetramen aan de buitenzijde van het pand niet is toegestaan. Wilt u toch isolatieglas aanbrengen, dan zijn de achterzetramen van ISOGLAS een uitstekende optie.

Bij achterzetramen wordt de aanvullende isolatie aan de binnenzijde van het pand aangebracht, waardoor deze van buitenaf niet zichtbaar is. Achterzetramen blijven daardoor binnen de bepalingen van de Monumentenwet, terwijl ze dezelfde isolerende eigenschappen bieden als voorzetramen.

Om ervoor te zorgen dat de oplossing goed aansluit op uw kozijnen zal ISOGLAS ook een houten kader plaatsen in de kleur van het achterzetraam. Bestaande situaties hebben niet altijd dezelfde afmetingen – met speciaal geselecteerd hout wordt daarom een totaalpakket geboden die gegarandeerd leidt tot sluitende, rechte montage en een hogere isolatiewaarde.

Binnenplaatsing van achterzetramen

Hoewel achterzetramen aan de binnenzijde van uw bestaande ramen geplaatst worden geldt hiervoor hetzelfde als bij voorzetramen – de originele kozijnen hoeven niet te worden aangepast. Daarnaast blijven ook de opties ongewijzigd; afhankelijk van het beoogde doel kunt u kiezen voor achterzetramen met of zonder ventilatiemogelijkheden.

Onze achterzetramen zijn standaard beschikbaar in verschillende ontwerpen, vormen en kleuren en kunnen daardoor volledig afgestemd worden op de stijl van het pand en de bestaande glaspartijen. Uiteraard geldt dit ook voor eventuele aanvullende omlijsting (hulpkozijn) waar de ramen in of op gemonteerd worden. Hebben de ramen een aanvullende functie (i.e. inbraakpreventie, brandwering of geluidsisolatie) dan wordt de plaatsing samen met de bijbehorende bevestigingsmaterialen hierop aangepast.

Achterzetramen naar uw specificaties

Standaardisatie is een betrekkelijk recent fenomeen – waar tegenwoordig overwegend gebruik gemaakt wordt van standaardmaten werden bouwtechnische onderdelen vroeger bij de meeste projecten steeds opnieuw op maat gemaakt. Voor oude, monumentale panden geldt daarom vaak dat ramen afwijken van moderne standaarden. Ook kunnen de afmetingen van de ramen onderling verschillen.

Mocht dit bij uw pand het geval zijn, dan zal ISOGLAS uw achterzetramen op maat voor u moeten ontwerpen. U kunt ervoor kiezen om de specificaties zelf aan te leveren of de achterzetramen door ISOGLAS te laten opmeten. In dat geval zullen onze experts u ter plaatse adviseren over de beste oplossing. Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om uw wensen vakkundig met de beschikbare mogelijkheden te beantwoorden.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.