Het nieuws van ISOGLAS

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Ramen met het brandveiligheidskeurmerk WBDBO

Clichés zijn soms vermoeiend om te horen, maar ze bevatten vaak een kern van waarheid. Zo ook de volgende: voorkomen is beter dan genezen. Zeker als we het hebben over brand. Want stelt u zich nou eens voor: er ontstaat brand in uw bedrijf en belangrijke vluchtwegen zijn niet meer toegankelijk. Hierin voorziet de regelgeving weerstand tegen branddoorslag en -overslag, de WBDBO. Een richtlijn voor het garanderen van brandvertraging waardoor vluchtwegen minimaal 30 minuten beschikbaar blijven bij brand.

Daarom is het goed om naast alle verplichte wet- en regelgeving zelf maatregelen te nemen die brand kunnen voorkomen of die de schade beperken. In dat laatste geval helpen rookmelders, een brandblusser of een blusdeken. Maar wat te denken van voor- en achterzetramen? Huh, ramen? Juist, ramen. Met brandwerende ramen kunt u een vluchtroute creëren zodat medewerkers, klanten, bewoners veilig kunnen evacueren en in veiligheid kunnen worden gebracht.  En ze zijn niet alleen goed voor de brandveiligheid.

WBDBO: testen, testen en nog eens testen

We hebben het hier dan wel over de voor- en achterzetramen van ISOGLAS. Die zijn getest door Bureau Peutz, totdat ze voldeden aan de gewenste weerstand tegen branddoorslag en -overslag, de WBDBO. Bij onze voor- en achterzetramen bedraagt die 33 minuten.

Daarmee is ISOGLAS het enige bedrijf in Nederland dat gecertificeerde brandwerende voor- en achterzetramen fabriceert. En we staan niet stil. Waar tot nu toe onze houten kozijnen de testen hebben doorstaan, zijn we momenteel bezig met het testen met stalen kozijnen (thans op 27 minuten), die over andere bevestigingsmethodes beschikken. We houden u op de hoogte over het resultaat.

Voor- en achterzetramen hebben meer voordelen

Noemen we u de andere voordelen van voor-en achterzetramen? Die zijn er legio. ISOGLAS produceert ze niet alleen, maar meet ze zelf in en monteert ze op elk adres. Tijdens de montage wordt niets verbouwd. Geen winkel, café, museum of kantoor wordt gesloten. Wij volbrengen dit karwei voor u meestal binnen één dag. Het werk zit voornamelijk in de productie.

Er wordt dus niets gesloopt. Het bestaande kozijn blijft op zijn plek en de voor- of achterzetramen worden er tegenaan geplaatst. En dan, lost but not least, de isolerende werking van onze ramen. Hiermee houdt u geluid en kou van buiten tegen. Doordat u minder hoeft te stoken, gaan uw energiekosten omlaag. Kortom: voor- en achterzetramen redden uw pand en portemonnee, naast de veiligheid die ze mensen bieden.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de WBDBO of over de andere functies van voor- en achterzetramen. Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

E-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.